Blagovna znamka SCHNITZER, št. 1 v Evropi na področju brezglutenske prehrane, je pridobila certifikat FODMAP za linijo izdelkov, ki pomagajo ljudem lajšati težave z občutljivim črevesjem.
FODMAP je izraz, ki označuje nekatere ogljikove hidrate in sladkorne alkohole, ki lahko povzročijo prebavne težave, kot so bolečine v trebuhu, napenjanje, drisko in/ali zaprtje pri ljudeh, ki so občutljivi na vnos teh snovi in tistih s sindromom razdražljivega črevesja. Dieta z nizko vsebnostjo FODMAP lahko ublaži simptome. FODMAP so fermentirani oligosaharidi, disaharidi, monosaharidi in polioli, ki spadajo med kratkoverižne ogljikove hidrate, ki se slabo absorbirajo v tankem črevesu in fermentirajo v debelem črevesu.
Neodvisna univerza Monash v Avstraliji je po vsem svetu znana po svoji vodilni vlogi pri raziskavah in razvoju koncepta FODMAP. Univerza izvaja posebno testiranje vsebnosti FODMAP v živilih, živila, ki ne vsebujejo snovi FODMAP, dobijo poseben certifikat.
Prikazovanje 1–16 od 18 rezultatov